Geld

Drie manieren om op een eenvoudige manier geld te besparen

Iedereen wil graag minder geld uitgeven, toch? Toch het lastig zijn omdat het moeilijk is om overzicht te behouden en zo te letten op waar alle euro’s heen gaan. Gelukkig heb je ons, want wij geven je hier drie tips om op de korte termijn geld te besparen. Zo kun jij direct geld opzij gaan zetten voor dat lekkere weekendje weg of dat cadeautje voor jezelf waar je al zo lang voor aan het sparen bent. We geven alvast weg dat dit eenvoudige tips zijn die je direct concreet toe kunt passen.

Zo bespaar jij direct geld

Drie gouden tips op een rij:

  • Houd een kasboek bij. Dit klinkt misschien saai maar het is eigenlijk de enige manier om direct geld te besparen. Schrijf eens een maand lang op hoeveel geld je uitgeeft zodat je kunt zien waar het heen gaat. Vaak kom je, in jouw ogen, belachelijke uitgaven tegen die je snel kunt schrappen.
  • Vermijd kleine aankopen. Het is erg gemakkelijk om op het station even een koffie te halen. Realiseer je echter dat deze uitgaven binnen een maand snel op kunnen lopen en dat vooraf thuis een bakje zetten dus een goedkoop alternatief is. Andere kleine aankopen die je gemakkelijk kunt mijden zijn de bekende flesjes water, broodjes en tijdschriften. Realiseer je ook dat er bij verkooppunten op stations vaak een hogere prijs wordt gerekend dan in de supermarkt.
  • Loop je vaste lasten eens. Zorg dat je jouw kosten voor gas/water/licht, de zorgverzekering en andere verzekeringen op een rij zet. Vergelijk online prijzen om te zien of je op je maandelijkse lasten kunt besparen of neem eens telefonisch contact op met jouw huidige aanbieder.

De voordelen van geld besparen

Vooral als je geld wilt besparen omdat je simpelweg te veel uitgeeft kun je nu euro’s overhouden om leuke dingen mee te doen. Uiteraard zul je altijd je vaste lasten hebben maar het overige geld wil je uitgeven aan dingen die jou gelukkig maken.