ladder

Een ladder kopen

Je gaat een ladder kopen maar waar moet je dan op letten? Hoe zorg je ervoor dat je de beste keus maakt voor jouw specifieke situatie. We helpen je op weg in dit blog.

Hout of aluminium

Als eerste maak je de keuze voor het materiaal. Je hebt hierbij keus uit houten ladders of aluminium ladders.

  • Houten ladders

Hout heeft als voordeel dat het materiaal stevig is. Daarnaast voelt hout altijd warm aan. Ook in de winterse kou kun je prima werken met een houten ladder zonder koude handen te krijgen van het materiaal. Een volgende goede eigenschap van hout klinkt misschien raar maar; je kunt het repareren. Dat betekent dat kleine gebreken kunnen worden opgelapt en grote schades vaak worden vervangen of gerepareerd. Het nadeel van hout is het gewicht. Hout is zwaarder dan aluminium.

  • Aluminium ladders

Aluminium heeft als voordeel dat het materiaal licht is. Je kunt er dus makkelijk mee werken. Wanneer je een ladder van aluminium hebt kun je deze dus makkelijk verplaatsen. Daarnaast is aluminium iets goedkoper dan hout. Hierdoor zijn de ladders die wat gunstiger geprijsd. Het nadeel is dat het materiaal koud is. Verder kun je aluminium ladders niet repareren wanneer ze onverhoopt gebreken krijgen.

De lengte van de ladder

Wanneer je de keus hebt gemaakt als het gaat om het materiaal, ga je kijken naar de lengte. Je bepaalt eerst de maximale afstand die je moet kunnen overbruggen met je ladder. Dam weet je de lengte van de trap. Daarna bepaal je waar je de ladder gaat opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Het is wel zo handig dat je de ladder droog en schoon opbergt. Hierdoor gaat hij namelijk het langste mee. Als je dit hebt bepaald kijk je naar de ladder die het meest geschikt is.

  • De enkele ladder

Een enkele ladder bestaat uit een deel. Vandaar de naam. Daarmee kun je toch nog best een grote hoogte overbruggen. De langste enkele ladder gaat tot 6 meter hoogte. Dat is een mooi stuk. Alleen ook een mooi stuk wanneer je hem gaat opbergen in bijvoorbeeld je garage. Dan kunnen de meeste mensen deze lengte niet kwijt. Uiteraard zijn er ook enkele ladders van 1, 2, 3, 4 en 5 meter.

  • Uitschuifladders

Dan zijn er ladders die verkrijgbaar zijn in meerdere delen. Meestal gaat dit tot ladders die in drie delen uitschuifbaar zijn. Hiermee kun je zelfs tot een afstand van 11 meter overbruggen. Het grote voordeel van deze ladder is dat hij ingeschoven weinig ruimte in beslag neemt.

Koop je houten ladder bij Van Eldik Ladders

Ga je dus een houten ladder kopen dan weet je nu waar je op moet letten. Bij Van Eldik Ladders hebben ze de meeste ladders op voorraad. Dus je koopt de ladder snel en eenvoudig bij hen.