Geld

Kan iedereen aandelen kopen?

Het korte antwoord hierop is: ja, iedereen heeft het recht om aandelen te kopen en kan dit ook eenvoudig doen. Je hoeft hiervoor bijvoorbeeld niet per se over een bedrijf te beschikken. Uiteraard is het niet verstandig om lukraak en zonder kennis van de markt aandelen aan te schaffen. Wij vertellen je hier waar je op wilt letten bij de aankoop van aandelen en gaan vervolgens kort in op wat aandelen nu precies zijn en van welk type ondernemingen je aandelen kunt kopen. Zo kun jij ook binnen de kortste keren een echte handelaar op de beurs zijn.

Doe het nodige onderzoek

Het is aanbevelingswaardig om van tevoren onderzoek te doen naar hoe bepaalde bedrijven het doen en waar groei op de markt wordt verwacht. Je loopt bij het aandelen kopen uiteraard altijd het risico om geld te verliezen en daarom is het belangrijk om te weten wat je doet. Als je naar de beurskoersen kijkt kun je je een beeld vormen van hoe een bedrijf in de afgelopen maanden heeft gefunctioneerd. Kijk daarnaast ook bij organisaties waar het proces geautomatiseerd is en jij dus snel automatisch geld kunt verdienen.

 

Wat wordt precies verstaan onder aandelen?

Met een aandeel koop je kort gezegd een klein stukje van een bedrijf. Dat aandeel kent een bepaalde waarde en als een bedrijf groeit, dat wil zeggen meer winst maakt, kan die waarde toenemen. Je hebt de mogelijkheid om aandelen te kopen van organisaties die beursgenoteerd zijn. In Nederland kan dit om de AEX gaan maar je kunt ook veilig aandelen kopen van ondernemingen die bij andere beurzen zoals in New York en Londen geregistreerd staan. Het handelen in aandelen kan zo een leuke hobby vormen die jou wellicht ook geld kan opleveren. Zorg echter wel dat je goed geïnformeerd aan de slag gaat om verliezen te voorkomen!