powerbank

Welke powerbank past bij mij?

Inmiddels is de markt van powerbanks aardig verzadigd. Er zijn zoveel powerbanks dat het lastig is om te bepalen welke powerbank nu geschikt is voor mijn telefoon en welke er geschikt zijn voor de wijze waarop ik mijn telefoon gebruik. De ene speelt namelijk veel spelletjes op zijn of haar telefoon, of kijkt veel video’s, waardoor de accu veel sneller leeg gaat. De ander stuurt alleen maar berichten, bekijkt en verstuurd e-mail en belt met zijn of haar telefoon. Welke powerbank past nu bij mij?

Het vermogen van een powerbank

Het belangrijkste aan een powerbank is het vermogen. Het vermogen bepaald namelijk hoe vaak en hoe snel een smartphone opgeladen kan worden. Dit vermogen wordt aangegeven met milliampère-uur en wordt afgekort tot mAh. De eerste gangbare powerbanks stammen uit 2004. In het begin hadden powerbanks een maximaal vermogen van 2000 mAh. Dat was voor de toenmalig telefoons ook meer dan genoeg, want deze telefoons waren nog niet zo geavanceerd als nu. Er kon alleen mee gebeld worden of berichten mee gestuurd worden. Nu bekijken we hele series op onze telefoon, spelen spelletjes en zoeken het internet af. Powerbanks zijn daarom ook steeds geavanceerder worden met een groter vermogen. Zo kijken we niet meer op van een powerbank van 10.000 mAh of meer.

De accu van je telefoon

Een belangrijk aspect voor de keuze van een powerbank is om te kijken welke accu jouw telefoon heeft. De meest recente smartphones hebben een accu vanaf 4000 mAh of meer. Dat betekent dus dat een powerbank van 2000 mAh deze smartphones niet meer volledig kan opladen. Heb je een oudere telefoon, dan kan deze powerbank nog wel voldoen, maar waarschijnlijk is het verstandig om een powerbank te nemen die toch minstens een vermogen heeft van 4000 mAh of meer.

De snelheid van opladen

Niet alleen het vermogen, maar ook de stroomsterkte kan een belangrijk aspect zijn voor de keuze van een powerbank. De stroomsterkte bepaalt namelijk hoe snel de smartphone wordt opgeladen. De stroomsterkte is af te lezen op elke powerbank en wordt aangegeven met de letter A van ampère. Hoe hoger dit getal is, hoe sneller jouw smartphone zal worden opgeladen.

Kies jouw powerbank uit

Er zijn dus diverse aspecten waar je rekening mee kan houden voor het kiezen van de juiste powerbank. Heb je een recente smartphone? Kies dan voor een smartphone van minstens 4000 à 5000 mAh, zodat je zeker weet dat deze volledig opgeladen kan worden.

Wist je dat je powerbanks ook kunt bedrukken met een logo of een naam? Powerbanks zijn namelijk ook ontzettende leuke geschenken om te geven. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, dus een powerbank is daarom altijd handig. Zoek jouw juiste powerbank uit bij BudgetGift.nl en laat hem bedrukken met een logo of naam. Een prachtig geschenk voor vrienden, familie, medewerkers of klanten.